maandag 5 november 2018

KreaDoe 2018

Een hele volle blog dit keer, met alleen maar KreaDoe. Totaal 5 dagen KreaDoe. Hier dag voor dag de beleving van Audrey over deze drukke, maar oh zo gezellige dagen.


DAG 1

Na maanden aftellen vandaag de 1e dag KreaDoe.

Zoals altijd verzamelen we bij Mac Donald, daar een heerlijke bak koffie of cappuccino of espresso en dan de auto in en rijden.
De file viel mee dus we waren redelijk op tijd in Utrecht.
De laatste dingen in de stand in orde maken en de deuren gingen open.

Weer leuke mensen ontmoet, en dan vliegt er een man de stand in met camera, een hyperactieve man die het allemaal reuze interessant vond. Hij vroeg aan Cey: "kan je me leren breien?" Nou dat kon natuurlijk! Terwijl Cey breinaalden ging halen, kwam de vrolijke man naar mij om te vragen wat ik stond te doen. Nou ik sta te haken.. ok en wat is dan het verschil tussen haken en breien, dus ik dat maar even uitgelegd.
Inmiddels had ik die man al herkend want het is Tony sr. de vader van Tony jr. (Expeditie Robinson) en de schoonvader van Maan #tegrappig 
Nou kort samengevat: hij heeft even met Cey zitten breien en de wervelwind was weer vertrokken uit de stand.
Hilarisch 😂!! De dag afgesloten bij de Mac Donald en ieder weer in zijn autootje richting huis.
Zou zeggen slaap lekker en tot morgen 😴



DAG 2

Vandaag dag 2/5.
Het verzamelen liep vandaag anders bij de Mac Donald er had er namelijk 1 vertraging met het OV richting Pijnacker dus Cey en ik zijn samen met een lekkere cappuccino richting Utrecht gereden met een hoop file.

Het was weer een heerlijke drukke dag met allemaal leuke mensen weer, vandaag even tijd gehad om heel snel langs Tessa van Riet te lopen om haar nieuwe knuffeldekens in het echt te bewonderen en haar inmens grote unicorn knuffeldeken te zien #tegaaf allemaal weer.

Aan het einde van de dag dit keer van schoenen gewisseld (top idee van manlief!), helaas mijn veter los en ja als het bukken niet meer zo makkelijk gaat is er de allerliefste Ron die mijn veters wilde strikken 
❤️.
Na een weer geweldig drama om Utrecht uit te komen en lekkere file op de A12, hebben we vandaag de dag met z'n allen afgesloten bij de KFC om vervolgens een ieder richting huisje te gaan om lekker met de beentjes omhoog te gaan zitten of in mijn geval lekker gestrekt in mijn fluffy bedje te duiken .
Tot morgen op naar 3/5.


DAG 3

Kreadoe 3/5
Weer een nieuwe dag verzamelen bij het bekende punt, helaas had de Mac pinstoring. Onze Ruud had contant geld in zijn zak dus hadden we gelukkig een heerlijk bakje cappuccino ☕️.
Vandaag op de heenweg konden we goed doorrijden, dus op het gemak de vakken weer vullen in de stand en we konden van start. 
Weer een hoop drukte, zoveel leuke gesprekken gevoerd met de mensen dat we maar aan de keelsnoepjes zijn gegaan om de keel te smeren.
Vandaag met minder file konden we richting huis, eerst naar het verzamelpunt waar we de dag weer hebben afgesloten met elkaar.

En nu heb ik net een lekker bakje koffie van manlief gekregen op bed, de jongste heeft de was weer aangezet met mijn shirt van de beurs #topgezin die dit mogelijk maken.
Zou zeggen snaveltjes toe en slaap lekker en tot morgen 😘


DAG 4

Kreadoe 4/5
En de 1 na laatste dag begon vanmorgen weer op tijd.
Patrick bracht me weer naar de Mac Donald waar we een stelletje dronken jongens midden op de weg tegen kwamen, erg apart.. Toen we bij de Mac kwamen hoorden we van Cey en Appie al dat zij ze ook al vechtend tegen kwamen, niet veel later kwam de politie dus er was blijkbaar al voor ze gebeld. Later hoorden we toen we de bekende cappuccino haalden dat ze binnen de boel ook al op stelten hadden gezet.

Toen we wilden vertrekken kwam er 1 tot de conclusie dat die de toegangsbandjes in de andere auto had laten liggen dus die kon eerst naar huis en tot overmaat van ramp was er een ernstig ongeluk op de A12 gebeurd dus de start vandaag was op zijn zacht gezegd een beetje chaotisch.. maar ondanks alles waren we op tijd op de beurs. 
Terwijl wij dit beleefden, had Patrick ondertussen de vrachtwagen gehaald met (o)pa de Bruyn, dus die is er ook weer om morgen alles op te halen bij de beurs.
Zo dag 4 die hysterisch druk werd kon van start gaan, gelukkig in de drukte onze bekenden uit België gelukkig nog even kunnen knuffelen en de haakhelden die even gedag kwamen zeggen en een mooi bolletje kwamen uitzoeken voor bij een nieuwe jas.

Een heerlijke dag weer en wat ook super was dat Patrick een bakje met blokjes kaas en mosterd in m'n tas had gedaan, dus dat was rond half 4 echt heerlijk om wat hartigs te kunnen nemen 🧀

Zoals de hele week aan het einde van de dag afsluiten met zijn allen en dit was vandaag super hilarisch, want we werden herkend bij de Mac. Hé jullie waren hier vanmorgen toch ook al...? Eh, ja we zijn hier al heel de week. De man natuurlijk even vragen naar het hoe en wat en na onze bestelling was het: "gaan jullie maar zitten, we komen het brengen". Super service Macdonalds#bleiswijk!!

En voor nu... Ja ik heb weer een lekker bakje koffie, wasmachine draait, boodschapjes zijn gedaan door de oudste. Ik ben een gezegend mens met zo'n gezin.
Slaap lekker snaveltjes toe en op naar de laatste dag 😴


DAG 5

Aan alles komt een eind.. zo ook aan de KreaDoe 2018.
Vanmorgen voor de laatste keer verzameld bij de Mac Donald met een lekkere bak cappuccino.
Even wachten tot we compleet waren en daar konden we weer gaan, vandaag zonder vertraging of wat dan ook naar Utrecht, dat was ook wel een keer lekker: geen files.
En toen om 10 uur brulde er uit de speakers het geweldige KreaDoe lied "de KreaDoe" was weer geopend.

Al gauw kwamen de eerste mensen de stand in en we gingen weer vol enthousiasme aan de slag.
Dat is ook niet zo moeilijk met al die leuke mensen. Vandaag ook veel bekende mensen gezien dat is altijd leuk. 
En zeker als je eigen dochter en bonusdochter en mama er dan ook zijn om even te knuffelen en een energieknuffel te geven zoals Sab gister al tegen me zei ❤️❤️

Niet veel later kwam manlief ook de beurs al oplopen dus bijna gezinnetje compleet. De dag vloog weer voorbij en om 5 uur kwam dan ook de stem door de speakers: "KreaDoe 2018 is ten einde".
Het afbreken kon beginnen en Patrick had de vrachtwagen inmiddels heel dicht
bij geparkeerd, hoe die dat toch altijd weer voor elkaar krijgt, zijn acties zijn geweldig en we hebben er elke keer weer profijt van 😂
Ik moet bekennen, we zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld dus een ieder weet wat die moet doen, maar wat er dit jaar gebeurde.. ik weet het niet, maar om 17.43u zat ik in de auto bij Ron en Ruud en appte ik naar Róbin dat ze al over een half uurtje richting Pijnacker kon rijden want we waren namelijk al bepakt en bezakt onderweg naar de winkel. Was echt een record en we liepen als eerste de beurs uit.
Bij de winkel weer hetzelfde: het uitladen liep als een trein, vrachtwagen was zo leeg dus die kon weer terug naar Borent. Terwijl dat gebeurde werd de laatste gezamenlijke maaltijd besteld.

Het was weer een hele toffe week!
En voor nu oogjes dicht en snaveltjes toe, slaap lekker 😘
Ps: morgen lekker aardappeltjes met groenten eten, een lekker prakkie 😍


donderdag 6 september 2018

Druk druk druk...

Het valt niet altijd mee om tussen de drukte door een blog te schrijven. Maar het lukt ons wel de tijd ervoor te vinden, omdat we toch graag onze verhalen willen schrijven.

Een kleine 2 weken terug zijn we met de haakmutsen (en Britt, die hoort er toch ook bij) naar een yoga experience geweest in Apeldoorn. Ik (Sabrina) ben een tijd geleden begonnen met de DISQ workouts (misschien kennen jullie dit van Wendy van Dijk), dat beviel me erg goed en Audrey, Róbin en Britt wilden dit ook wel uitproberen.


Na ontzettend veel lol met het uitproberen, heeft Róbin besloten ook de DISQ te gaan bestellen en daar maken Audrey en Britt ook gebruik van en dat gaat ze erg goed af. 👍🏼

Maar weer terug naar de yoga dag... Onderweg begon het al... Jacq (die volwassen zou zijn denk je) was de aanstichter van een hoop ongein en gegiechel op de achterbank. Net een schoolreisje, heerlijk meiden allemaal onder elkaar 😂

Onderweg een kop koffie bij de Starbucks gehaald, want hier kun je met Róbin in het gezelschap niet voorbijrijden zonder koffie te halen. Eenmaal bij de yoga locatie aangekomen, was het even wachten op Wendy van Dijk en de yoga leraren (Drishtibeats). Handdoeken helemaal achterin op het veld neergelegd en de muziek ging aan, beetje gekkigheid en dansen en toen starten met de yoga. High speed begonnen ze het eerste stuk, waardoor Audrey al snel een flink verrekte spier had opgelopen en niet meer mee kon doen. Maar ach, het zonnetje scheen en we lagen op een grasveld op een handdoek, dus die vermaakte zich wel.
Grotendeels hebben we lekker met de yoga meegedaan en was het een heel gezellig dagje geworden 🧘🏼‍♀️
Op de terugweg leek de achterbank wat ingekakt, maar dat bleek van korte duur. Meezing nummers als: My heart will go on (Britt is gek van Titanic) en Super Feyenoord (allemaal Feyenoorders in de auto) gingen aan en er werd in heel de auto lekker meegegalmd 🎤(behalve Audrey dan).
















Dan komen we bij het haken aan... Ja ja dit doen wij elke dag dus daar kunnen we ook nog wel wat over vertellen. Eindelijk kunnen we zeggen dat wij (Audrey en Sab) getest hebben voor de Constantinopel CAL van Mr. Cey. Deze is nu volop bezig op de facebook groep: Crochet Studio.
Daarnaast hebben we ook alweer nieuwe projecten gemaakt en getest, maar hier kunnen we helaas op dit moment nog niets over zeggen.


Dit was het weer voor nu, voor ons hele gezellige weken en ik hoop dat jullie een beetje hebben kunnen lachen en genieten van deze blog!!

Tot de volgende!!

Liefs Sabrina




maandag 6 augustus 2018

Hoogste tijd voor een Blog!!

Het is een tijdje rustig geweest aan onze kant, maar dat houdt niet in dat we stil hebben gezeten.


Zo hebben we onze haakavondjes gehad met de mutsen zoals we dat noemen, Jacq (moeder van Sabrina) is nog steeds druk bezig met haar heerlijke fel gekleurde granny deken. Róbin heeft inmiddels een levensboom gemacrameed en haar zusje Britt zelf 2!! 👍🏼 Ze zijn erg leuk geworden.




Samen met de mutsen doen we mee aan de Grinda MAL. De ene keer gezellig samen en de andere keer ieder apart, ze worden in ieder geval allemaal erg mooi. De resultaten zullen we vanzelf laten zien.


Verder zijn Sabrina en ik druk geweest met de nieuwe cal testen die binnenkort van start gaat op de Facebook groep Crochet Studio en het blog van Pera & Pasha en tussendoor is er altijd wel wat te haken voor de winkel als voorbeeld.


Van de week heb ik (Audrey) de Hot Summer Stripes scarf afgerond en een eerste blog geschreven voor Pera & Pasha 😁. Leuk om te haken en zeker een aanrader met deze temperaturen. Want eerlijk, haken nu met een acryl of wolletje lukt me niet zo erg met deze warmte, maar een katoentje is zelfs met 32 graden goed te doen.

Vond het zelfs zo leuk om te doen dat ik de scarf ook nog in blauwtinten heb gemaakt.




En nu is mijn vakantie aangebroken, heerlijk even niets. Alles kan en mag zeggen we dan altijd. Dit jaar geen vakantie geboekt, maar heerlijk dagjes weg of naar vrienden toe. 
Gisteren al heerlijk weer een bezoekje naar onze vrienden in Mijdrecht waar weer heerlijk de bbq werd aangezet en net zoals de vorige keer weer heeeeel veel kletsen en lachen en natuurlijk heerlijk gegeten.

Na het eten werd ons gevraagd of we zin hadden in ijstaart toe, nou daar zeg je geen nee tegen (calorieën hadden we toch al genoeg op) dus daar kwam een heerlijke Milka ijstaart, maar wat bleek het was geen ijstaart… Het was wel een taart die ingevroren was, maar die eerst een ontdooitijd van 40 min nodig had. Nou je snapt wel dat het een hylarisch momentje was waarop ik al riep: ik heb weer stof voor in het blog. Maar bevroren was het Milka taartje ook heerlijk.


En nu zit ik heerlijk op de camping onder een prieeltje met een ventilator naast me een blog te schrijven, want wederom zijn de temperaturen tropisch, dus we houden ons kalmpjes.





zaterdag 9 juni 2018

Haken met de mutsen en Ladies Night


Haken met de mutsen…? Ja haha, dat zijn onze maandelijkse haakavondjes. Die wij benoemd hebben tot haken met de mutsen. 😅
Normaal gesproken doen we zo’n avondje gezellig met zijn drieën. Audrey, Jacqueline (mama) en ik (Sabrina). Maaaaarrrr… Sinds kort hebben wij er een haakmuts bij, de dochter van Audrey: Róbin is ook aan het haken geslagen. Supergezellig!!

Dit keer was mama er niet bij, maar Róbin dus wel.
 
Op zo’n avond maak ik eigenlijk elke keer wel iets lekkers, taart/cake/koek of andere zoetigheid, heerlijk!!
Maar dit keer werd gezegd dat ik niks mocht maken, al gauw werd duidelijk toen Audrey en Róbin binnenkwamen dat zij een heerlijke aardbeien/cream pizza meegenomen hadden.


Dus daar hebben we heerlijk van zitten genieten. Onmogelijk om netjes te eten, maar wat maakt het uit als het zo lekker smaakt.
Na het snoepen hebben we uiteraard ook nog gedaan waarvoor we deze gezellige avond hebben, namelijk HAKEN 😁


Met hetzelfde drietal (Audrey, Róbin en Sab) zijn we naar de Ladies Night geweest van Nieuwenburg VOF, waar ze heerlijke Yankee Candles hebben en laten wij daar nou erg van houden. Dus wij met z’n drieën daarheen, kaarsen gekocht en nog wat sieraden gescoord en daar kregen wij ook nog een goedgevulde goodiebag bij!!
Die avond was dus ook weer erg geslaagd!! 👍


Veel liefs van Au3 en Sab

maandag 21 mei 2018

Wat km en belevenissen door het land

Weer een heerlijk weekje achter de rug met de nodige belevenissen en projecten in de maak en afgerond.
We hadden met het weer niet helemaal te klagen, al was het zaterdagochtend berekoud toen we in de auto stapten richting Ommen voor een fair op Landgoed Het Laer.
Dus gehuld met bergschoenen jas en poncho de auto in, en wat doen we in de auto natuurlijk: haken, al was het deze keer achteruit haken, want ik kwam niet uit. Tja wat wil je als je in het begin van je toer met 300 steken een fout maakt, dan mag je in de achteruit dus niet echt opgeschoten met mijn projectje deze keer in de auto.
Aangekomen in Ommen eerst aan de koffie en daarna wat gestruind over de fair en afgesloten met [hoe kan het ook anders] een paar koffieleuten met een heerlijk bakje koffie.
Daarna nog een woonwinkel bezocht in een boerderij, lekker lunchen en toen maar opgesplitst. De mannen naar de boerderij in Duitsland en wij nog door naar “de Kraam” in Hardenberg, een erg leuk concept. Je kan daar als particulier een kraam, plank etc. huren en je oude of nieuwe spullen kwijt. Dit keer scoorde ik een leuk kistje met een soort vitrine-deksel waar een meetlint een naald een klosje garen etc. in zat.
Ook nog het tuincentrum bezocht en het werd ook steeds warmer dus de poncho kon al uit.
Aangekomen in Duitsland waren de mannen aan het quad rijden door het weiland dus die vermaakten zich wel (in hun ogen beter als die winkels afstruinen).

En de temperatuur in Duitsland was inmiddels zowat kortebroekenweer, heerlijk dus de dag afgesloten met een BQQ en een heerlijk vuurtje in een vuurschaal, onbetaalbaar deze dagen en weekenden in Duitsland.

• • • • • • • • • • • •
Gisteren aan het einde van de dag naar Mijdrecht waar ik mijn oude campingvriendinnetje ging bezoeken. We hebben elkaar sinds kort weer terug gevonden via instagram en wat zijn we daar beide blij mee. De herinneringen ophalen van vroeger, geweldig! Het voelde zo vertrouwd en goed, net of er geen jaren hebben tussen gezeten. Wat een fijne avond was dit zeg, met een hele lieve grappige hond die Patrick wel erg lief vond of was het nou het koffielikeurtje wat Patrick aan het drinken was [denk het laatste 😅]
We hebben heerlijk met elkaar gegeten en weer leuke en lekkere ideeën opgedaan voor de BBQ.












Vandaag maar een redelijke rustige dag ingelast wel even naar de bouwmarkt om een dak voor de serre in de tuin te bestellen maar verder van de tuin genieten en het mooie weer.

• • • • • • • • • • • •
Betreft mij haak projecten deze week heb ik de zomertrui “de Hortense” afgemaakt. Dit patroon mocht ik testen voor de nieuwe cal van Mr. Cey op de fb-groep: Crochet & Knitting Studio. Een heerlijk patroon met nog mooier garen van Durable cosy fine een aanrader voor een ieder die haakt.
Ook heb ik bijna mijn fluffy vest af, nog een halve mouw maar kom net een beetje garen tekort 😟. Gelukkig had Sabrina nog liggen dus we kunnen van de week dit project afronden.
Ook ben ik macramé onder de knie aan het krijgen, een erg leuke techniek waar binnenkort een workshop is bij Pera & Pasha. Te leuk kan ik alleen maar zeggen!!!
Nou lieve meelezers dit was weer een beetje de belevenissen van deze kant en zoals sommige al weten duik ik zo heerlijk mijn Fluffy [optidee] bedje in.
Liefs Au3 



maandag 14 mei 2018

Hondenzusje ophalen

Zaterdag was een superleuke dag. Ik (Sabrina) ben met mijn ouders naar Didam geweest.
Dat is best een eindje weg, dus misschien vraag je je af wat we daar te zoeken hadden. Dat wil ik jullie maar al te graag vertellen, want wij gingen daar mijn “hondenzusje” ophalen 😜 [haha].

Mama heeft na het verlies van ‘onze’ vorige hond Hurbee, weer contact opgenomen met de fokster waar onze allereerste Flatcoated Retriever [Beanie] vandaan kwam (die wij maar heel kort gehad hebben, omdat deze een waterhoofdje had en ingeslapen moest laten worden). Deze mensen wisten zich ons nog te herinneren en wilden dolgraag dat er een hondje uit hun nest naar papa en mama zou gaan.

Maar voordat we in Didam aankomen... Wat doe je natuurlijk in de auto als je zelf eens niet hoeft te rijden… Precies dan pak je een haakwerkje erbij!! #hakenkanaltijdenoveral
Dit keer een makkelijk weg te haken tuniek die ik voor mezelf al gemaakt heb, maar die ik nu ook voor Róbin (de dochter van Audrey) aan het maken ben. Met een muziekje op de achtergrond waar ik heerlijk bij mee zat te galmen (wat grote lol bij papa en mama bezorgde 😂 ) ging de rit vrij vlot.



Nu dus een nieuwe kleine pup voor papa en mama. De puppy krijgt een heerlijk Rotterdamse naam namelijk: TEBBIE  🐾  (“Tebbie nou toch weer lopen te doen?”)
Het blijkt een heerlijk ondernemend hondje te zijn en erg speels. Ook erg aanhankelijk en echt een kleine ondeugd. Hoewel het niet mijn hondje is, ben ik echt nu al dol op haar!!

Inmiddels hebben onze honden (Tebbie, Bounty en Noah) kennis met elkaar gemaakt en dat was niet direct grote vreugde, maar dat gaat vast wel goed komen als ze elkaar wat beter leren kennen en gewend raken aan elkaar.

Dit was het voor nu over m’n hondenzusje en ik zie jullie weer in de volgende blog!!


Liefs Sabrina


maandag 7 mei 2018

Zomaar een stukje: “een dagje Duitsland”


Zaterdagmorgen de wekker gaat om 5.30 uur, 5 minuten later hoor ik de wekker op zolder gaan, alleen duurt het wat langer voor die wordt uitgezet [hahaha 😄]

Maar oké… Wassen, aankleden, een paar sloten koffie naar binnen werken en de auto in.
We rijden de straat nog niet uit en Róbin zit al te haken in de auto, geweldig! 
Ik geniet ervan dat ze sinds een week of 2 kan haken, voor die tijd wilde ze er niets van weten, ja wel van alle eindresultaten en “mama kan je dit voor mij maken” of “Sabrina die is leuk” en dan haar liefste glimlach naar Sab. Vanaf nu kan ze het met enige hulp lekker zelf doen. 
Britt zit lekker achterin met koptelefoon op een serie te kijken die ze heeft gedownload van videoland.

De rit gaat via een omweg naar de plek van bestemming: Duitsland, de meiden gaan heerlijk shoppen met hun tante, manlief lekker klussen met broerlief, en ik? Ik zet een lekkere stoel bij een boom neer, een beetje zon en een beetje schaduw, een heerlijke cappuccino erbij en een haakwerkje. Mijn dag kan niet meer stuk.

Bezig aan projecten waar het resultaat nog even geheim van moet blijven maar hier binnenkort vanzelf meer over.

De terugweg ging gelukkig met minder omwegen. Róbin heeft teruggereden vanuit Duitsland, manlief in een busje er achteraan samen met Britt en met hout voor een soort serre aan het huis (benieuwd straks hoe dat wordt).

Op de terugweg heerlijk zitten haken in de auto, [vinden jullie dat ook zo fijn? Haken in de auto, zeker als je lange stukken moet rijden, gaan de ritjes allemaal wat sneller]. Dit keer een aantal toeren aan Róbin haar haakwerk ze is van een granny een snuggle vest aan het maken met Alize angora simli batik een pracht van een garen met een schitterend kleurverloop. 
Gelukkig heeft ze best redelijk dezelfde haakhand als ik, dus kan ik haar zo af en toe helpen zodat ze wat meer vorderingen ziet.

Na ruim 2 uur rijden kwamen we weer thuis met een voldaan gevoel. Lekker mijn [fluffy] Optidee bedje in.


Tot een volgende keer liefs Au3